Bayramda dikkatli beslenmek önemli

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı sona eriyor. Bayram için sofralar kurulacak. Fakat sindirim sorunu yaşamamak için dengeli beslenmek önemli. Aşırı şeker ve karbonhidrat  tüketimi sağlık problemlerini açığa çıkarabilir.

 

Diyetisyen Fatih Bıçaklar, Ramazan Bayramı sabahında yumurta, peynir, zeytin, tam tahıllı ekmek, yeşillik gibi  bu ürünlerin tüketilmesi gerektiğini söyledi. Bıçaklar, şöyle devam etti. “ Vücut yavaş metabolizma hızından hızlı ya geçecek. Bunu da yavaş sağlamak gerekiyor. Geç bir kahvaltı ve ara öğünle birlikte akşam yemeğini de aynı şekilde  daha uygun geçirirsek sorun olmaz. Tatlıyı tüketmek zorunda kalırsak az miktarda tüketin. akşam ise makarna ve çorba ürünlerini tüketmeyin. Denge sağlamak için. Şeker hastası olanlar yemeğine çok dikkat etmeli. Normal bir tüketim sağlanması aşırıya kaçılmaması lazım. Tarçın,  karanfil gibi ürünler de kullanılmalı” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir