Kurban Bayramı öncesi, çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanırken, bursa tarihi bıçakçılar çarşısı da bu yoğunluktan nasibini aldı.
Çarşı esnaflarından Yusuf Akti, vatandaşlara kurban bayramında kullanılabilecek bıçaklar hakkında tavsiyede bulundu.
Akti; “Kasap müşterilerimiz için öncelikle tercihimiz daima çeliktir. Seri kesimde en ideal bıçaktır. Et doğramak için ise paslanmaz çelik satırları tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.
Vatandaşların iyi bir bıçağı nasıl anlayabileceklerine dair de bilgiler de veren Akti; ” Bıçaklarını imalatçı yerlerden almaya özen gösterilmeli. Çünkü imalatçılık adı altında, normal bir bıçak alıp, çeliğin üst kalite olmadığı bir bıçağı lazerle damga basıp, el işçiliği diye tanıtanlar çok oluyor. Bunlara dikkat edilmeli” dedi.
Haber: Hüseyin İzci/Şafak Susuz
Bir yanıt yazın