ABD’de yer alan Maryland Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, ChatGPT’nin meme kanseri taraması hakkında 25 soruya cevap vermesini istedi.
ChatGPT, ayrıca “meme kanseri riski” ve “Mamogram nerede çektirilir?” gibi sorulara tutarsız yanıtlar verdi. Aynı soru tekrarlandığında yanıtlar “önemli ölçüde” değişti.
“Sahte bilimsel makaleler ve kuruluşlar üretiyor”
Çalışmanın ortak yazarı Dr. Paul Yi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Deneyimlerimizde ChatGPT’nin bazen iddialarını desteklemek için sahte dergi makaleleri veya sağlık kuruluşları uydurduğunu gördük. İnsanların, bunların yeni, kanıtlanmamış teknolojiler olduğunu ve tavsiye almak için ChatGPT yerine hala doktorlarına güvenmeleri gerektiğini bilmeleri gerekiyor.” dedi.
Radiology dergisinde yayınlanan araştırmanın başyazarı Dr. Hana Haver ise ChatGPT’nin sadece Amerikan Kanser Derneği tarafından verilen bir öneri setini referans alarak soruları yanıtladığını, ABD Hastalık Kontrol Önleme Merkezleri (CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gibi kuruluşların güncellemelerine hakim olmadığını vurguladı.
Bir yanıt yazın