Kasaplar odası bayrama hazırlanıyor

Kurban Bayramı için hazırlıklar devam ediyor. Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız,  son durumu paylaştı.

Yıldız:” Kurbanla ile ilgili hazırlıkları yaptık. Kurban komisyonlarını kurduk. Kesim ve fiyat yerlerini belirledik. Herhangi bir sıkıntı yok. Her sene olduğu gibi bu sene de yeterli sayıda hayvanlar geldi” diye belirtti.

Kurban etinin kullanım aşaması ve saklama süresi de oldukça önemli. Bunun için bir takım tedbirlerin alınması gerekiyor.

Yıldız, şöyle devam etti.

Kurban kesildikten sonra belirli dini vecibelere göre bir bölümü dağıtılması gerekiyor. Daha sonra korunması gerekiyor. Gelenek haline geldiği için ilk gün et yeniyor. Ama etin 1 gün bekletilmesi daha uygundur. Çünkü yumuşak olması için.  Normalde etin ömrü 7 gündür ama difriz de olursa istediği kadar et beklenebilir. Etleri kasaplara götürsünler. İşlemlerini yaptırsınlar, etleri ayırırlar. Bilinçli kişilere yaptırsınlar” dedi.

Öte yandan Bursa’da Kurban Bayramı’nda olası bir kazaya sebep olmamak için geniş çaplı çalışmalar yapıldı.

Muhsin Yıldız, kurban kesim yerlerinde eğitimler verildiğini söyledi. Sağlık konusunda sıkıntı yaşanmaması için önlemler alındığını vurguladı. “Vatandaşlar kurbanlıkları ehlilerine kestirsinler. Biz bu eğitimleri her sene yapıyoruz” dedi.

Bursa’da büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere yeterli sayıda hayvan bulunuyor. Ancak vatandaşlar fiyatları yüksek buluyor.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir