Türk Mutfağı Haftası Gemlik’te devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen ve her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası bu yıl 3’üncü kez kutlanıyor. Bursa’da Valilik koordinasyonuyla; İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve Bursa Ticaret Sanayi Odası iş birliğinde Bursa merkez ve ilçelerde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası 2. gününde Gemlik’te devam ediyor.

Gemlik Belediyesi ev sahipliğinde Umurbey Kadın Kooperatifi’nde yapılan etkinlikte, şıra Gemlik zeytini, cennet künkü, zeytinyağlı yaprak sarması ve Gemliğe özgü bir çok yemeğin tanıtımı yapıldı.

Türk Mutfağı çok zengin

Etkinlikte konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren; “Türk mutfağı o kadar zengin ki her şeyi bulabilirsiniz. Hamurlu yiyeceklerinden, sarmasına, dolmasına kadar. Bugün Küçükkumla’ya özel bir yumurta dolması yedik. Pişilerimiz, böreklerimiz çeşit çeşit. Bu çok ciddi bir emek de istiyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir